Suomalais-irlantilaisen perheemme reseptivalikoimaan kuuluu tietysti Shepherds pie... kuinkas muutenkaan. Tähän mennessä parhaimman reseptin olemme löytäneet Jamie Oliverin resepteistä. Tämä katoaa kuin vesi kuumille kiville.

 

500    g     lampaan jauhelihaa (voi korvata naudan jauhelihalla)

1              valkosipulinkynsi raastettuna

                oliiviöljyä

                suolaa

                pippuria

1              kuppi pakasteherneitä

1              sipuli

3              porkkanaa pilkottuna

                pilkottuja sieniä maun mukaan

1              isokokoinen bataatti

4              isokokoista perunaa

                basilikaa oman maun mukaan

2      rkl     gravymuruja 

                lammaslihaliemikuutio

                loraus Worcesterin kastiketta

                nokare voita

                loraus kevytmaitoa

                kourallinen korppujauhoja


Valmistusaika n. 40 minuuttia


Pilko perunat ja huudo kylmässä vedessä niin kauan, että vesi on kirkasta, laita kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää siihen suola ja keitä perunat pehmeiksi. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Keitä porkkanat kattilassa (n. 10 min.).

Kuumenna 1-2 rkl oliiviöljyä pannussa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Paista 3-4 minuuttia kunnes ne alkavat ruskistua. Laita lampaan jauheliha sipuleiden joukkoon ja lisää suola ja pippuri. Murenna lampaan lihaliemikuutio pannulle ja lisää basilikaa maun mukaan. Paista kunnes jauheliha on ruskeaa ja lisää sitten herneet ja sienet joukkoon. Kaada vesi pois porkkanoista ja lisää porkkanat pannulle. Lisää 2 ruokalusikallista gravy-kastikkeen muruja pannulle ja hieman vettä. Lorauta kunnon loraus Worcester-kastiketta (tämä on avainaines ruoassa). Sekoita hyvin ja keitä miedolla lämmöllä. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita.

Kaada vesi pois perunoista ja lisää nokare voita joukkoon, lisää maito ja survo tasaiseksi (perunamuusi).

Laita lammas/kastike uunivuoan pohjalle tasaisesti ja nostele perunamuusi päällimäiseksi. Tasoita muusi lampaanlihan päälle kunnes liha on peitossa. Koristele muusi haarukalla. Ripottele pinnalle korppujauhot. Paista uunissa 10 minuuttia.