Tämä on ehdottomasti meidän suosikki kanaruoka. Keitämme vain perunat ja käytämme paistopussissa olevaa nestettä kastikkeena. Rapea salaatti, niin johan on ruoka.

1            kana 

5            valkosipulinkynttä raastettuna

1      rkl   basilikaa

1      rkl   timjamia

1      rkl   oreganoa

1      rkl   jauhettua korianteria

1      rkl   merisuolaa (hienorakeista)

1/2   rkl   vastajauhettua pippurisekoitusta

1            sitruuna (niin mehu kuin hedelmälihakin, raastan myös sitruunan kuoren mukaan)

1      dl    oliiviöljyä


Sekoita ainekset kulhossa. Tee pienet reiät nahkaan kanan rintapalojen kohdalle ja reisien kohdalle. Irrota sitten reikien kautta nahka lihasta, sormea sisällä pyörittäen. Laita sitten maustetta näistä reijistä sisään, joka puolelle nahan alle. Lopuksi hiero loppu mauste kanan päälle. Laita kana pussiin ja kaada lautaselle valunut mausteseos vielä sekaan. Sulje pussi (itse laitan suoraan paistopussiin) ja anna maustua yön yli tai vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Paista kanaa uunissa 200 asteessa n. 50-60 minuuttia.