Sain tämän reseptin mieheni siskolta Franiltä. Keksejä ei uskalla tehdä kuin kerran puolessa vuodessa, koska ne tulee syötyä heti. Ne sopivat erittäin hyvin pakastamiseenkin ja ovat erittäin hyviä ja rapeita suoraan jäisinä syötynä. Ohjeesta saa n. 24 keksiä. 

115    g    huoneenlämpöistä voita

50      g    taloussokeria

60      g    tummaa sokeria

1              muna

1/2     tl    vaniljaesanssia

170    g     vehnäjauhoja

1/2     tl     ruokasodaa

1/8     tl     suolaa

170    g     suklaamuruja

55      g     kokoshiutaleita

55      g     saksanpähkinöitä pilkottuna (tämän soi jättää pois tai korvata jollakin muulla pähkinällä)


Sekoita sähkövatkaimella voi ja sokerit yhteen kunnes taikina on ilmavaa ja kuohkeaa. Lisää muna ja vaniljaesanssi sekoittamalla ne vähitellen joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot, soda ja suola ja sekoita. Sekoita suklaanmurut, kookoshiutaleet ja saksanpähkinät huolellisesti joukkoon. Laita taikina pellille kukkuraisilla ruokalusikoilla taikinaa, jokainen n. 5 cm päähän toisistaan. Paista 180 asteessa n. 10-15 min kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.