1    kg     porkkanaa

               vettä

1     tl       suolaa

1,5  dl       puuroriisiä

 2    dl      kermaa

1     dl      maitoa

1              muna

1/2   tl      suolaa

1/2   dl      siirappia

1/4   tl      muskottipähkinää

1/4   tl      valkopippuria

 

Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Laita vettä kattilaan niin paljon, että se juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja laita riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat ja lisää soseeseen maito, kerma ja mausteet, kun seos on hieman jäähtynyt lisää vielä muna joukkoon. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, sekoita riisit muiden ainesten joukkoon. Tarkista suola. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja. Paina lusikalla kuvioita ja kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n.45 minuuttia.