1 1/2  dl     punaisia linssejä

4 1/2  dl     vettä

6               porkkanaa

1-2            punajuurta

1        rkl    rypsiöljyä

                 pippuriseosta, rosmariinia

5        dl     paseerattua tomaattia

                 yrttisuolaa, kuivattua basilikaa, jauhettua korianteria


Huuhtele linssit ja keitä niitä n. 10 min. vedessä. Kuori porkkanat ja punajuuret. Raasta porkkanat karkealla ja punajuuret hienolla terällä. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pippuriseos, rosmariini ja porkkanaraaste. Kuullota hetki. Lisää punajuuriraaste ja hauduta n. 5 min. Lisää keitetyt linssit ja paseerattu tomaatti. Voit lisätä vettä keitokseen, jos tarvitsee. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Lisää lopuksi mausteet ja soseuta keitto.

Olen ottanut tästä osan erilleen ja lisännyt siihen paistetun ja maustetun jauhelihan. Pastan kanssa tarjoiltuna varma hitti pikkuväelle.