Tämä salaatti on kestosuosikki ja sitä on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Otin reseptin yhdestä salaattikirjasta vuosia sitten.
250 g conchigliepastaa (mikä tahansa suurikokoinen näyttävä pasta käy)
50 g pinjansiemeniä
350 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 punainen paprika kuutioituna
1 punasipuli pilkottuna
200 g puhvelimozzarellaa kuutioina
12 kivetöntä mustaa oliivia
25 g tuoreita basilikanlehtiä
Kastike:
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
1 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
suolaa ja pippuria
tuoreita parmesaanilastuja koristeluun
Keitä pasta ja huuhdo se kylmällä vedellä ja valuuta vesi pois. Paahda pinjansiemenet kullaruskeiksi pannulla (1-2 min.) ja anna niiden jäähtyä. Valmista kastike ja peitä kulho kelmulla ja siirrä sivuun odottamaan. Kokoa salaatti suoraan tarjoilukulhoihin ja kaada sitten kastike päälle. Koristele viimeisenä tuoreilla parmesaanilastuilla.
Kommentit