Tämä salaatti on kestosuosikki ja sitä on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Otin reseptin yhdestä salaattikirjasta vuosia sitten.

 

250    g     conchigliepastaa (mikä tahansa suurikokoinen näyttävä pasta käy)

50      g     pinjansiemeniä

350    g     kirsikkatomaatteja halkaistuna

1               punainen paprika kuutioituna

1               punasipuli pilkottuna

200    g      puhvelimozzarellaa kuutioina

12              kivetöntä mustaa oliivia

25      g      tuoreita basilikanlehtiä

 

Kastike:

5        rkl     oliiviöljyä

2        rkl     balsamietikkaa

1        rkl     tuoretta basilikaa silputtuna

                  suolaa ja pippuria

                  tuoreita parmesaanilastuja koristeluun


Keitä pasta ja huuhdo se kylmällä vedellä ja valuuta vesi pois. Paahda pinjansiemenet kullaruskeiksi pannulla (1-2 min.) ja anna niiden jäähtyä. Valmista kastike ja peitä kulho kelmulla ja siirrä sivuun odottamaan. Kokoa salaatti suoraan tarjoilukulhoihin ja kaada sitten kastike päälle. Koristele viimeisenä tuoreilla parmesaanilastuilla.